Nordic Walken

Vanuit Scandinavië en Duitsland kwam begin jaren 2000 een nieuwe rage naar onze streken: Nordic Walking. In eerste instantie is deze sport ontstaan uit de zomertraining van langlaufers. Het bleek dat deze manier van wandelen zoveel voordelen had dat hieruit een zelfstandige sport, het Nordic Walken uit is voortgekomen. Het is een activiteit die je liefst buiten, op verharde of onverharde paden, op elk uur van de dag kunt doen. Het enige wat je erbij nodig hebt zijn 2 speciale stokken, poles genoemd.
Het grote voordeel van Nordic Walking is dat je bij deze sport behalve je benen ook je armen gebruikt en als gevolg daarvan zullen ook de rompspieren meer getraind worden. De onderrug, heupen en knieën worden minder belast dan bij lopen zonder poles.
Om optimaal van alle voordelen gebruik te maken is het belangrijk dat je de techniek goed aanleert. Daarna kun je naar wens alleen, met z’n tweeën of in een groep de sport beoefenen.

In Nederweert kun je bij Bertie Habets de techniek van het Nordic Walken leren via een basiscursus. Als je daarna in groepsverband wilt blijven trainen kan dat in een van de trainingsgroepen.